Charlotte Hellekant

Charlotte Hellekant har sedan många år etablerat sig som en av Sveriges mest uppmärksammade internationella mezzosopraner. Hon har framträtt på världens alla ledande operascener som t.ex Metropolitan Opera i New York, Opéra Bastille i Paris, Glyndebourne, English National Opera samt Deutsche Oper i Berlin. Hon har sjungit under ledning av dirigenter som t.ex Gustavo Dudamel, Esa-Pekka Salonen, Mariss Jansons och Jukka-Pekka Saraste. Charlotte regisserade The Raven för Grand Theatre de Luxembourg och Theatre des Bouffes du Nord i Paris, och på beställning av Drottningholms Slottsteater skapade hon föreställningen Hedvig Eleonora. Nästa säsong sjunger hon bl a Alban Bergs Sieben Frühe Lieder med Orchestre National de France, The Raven skriven för Charlotte av Hosokawa i Bilbao och Monteverdis Orfeo på Stadtsoper i Berlin.