Contraste

Ensemble Contraste består av fem fulländade virtuoser: Arnaud Thorette, violin, Johan Farjot, piano, Jean-Luc Votano, klarinett, Antoine Pierlot, cello och Pascal Mabit, saxofon. Ensemblen bildades år 2000 och har vunnit stora framgångar både i Frankrike och internationellt. Deras mångsidiga repertoar rymmer tango och jazz så väl som klassisk och modern musik. De har samarbetat med musiker från vitt skilda musikaliska horisonter såsom contratenoren Philippe Jaroussky och popsångerskan Rosemary Standley, vokalist i gruppen Moriarty. Den första CD:n togs emot med stor entusiasm och har följts upp av flera, nu senast Roméo & Juliette 2017. Ensemblen har även framträtt i ett flertal TV-sändningar. Gruppen är djupt engagerad i barns rättigheter, SOS barnbyar och har turnerat med föreställningen Georgia – alla mina drömmar sjunger, en musikalisk saga för barn.