Solala

Solala består av Olle Bergel, Jens Lindvall och Anders Gabrielson, tre vänner som för sju år sedan träffades hemma i ett kök. Den kvällen gjorde de sitt första arrangemang och startade därmed en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala har ett unikt tonspråk och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerad av hemsnickrade rytminstrument. Publikens intresse har via YouTubeklipp växt lavinartat och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige. Trion har också medverkat i Melodifestivalen och gästat Allsång på Skansen. De har släppt två studioalbum och en bok. I serien Solala Sessions gör de vokala köksmusikversioner tillsammans med olika svenska artister. Samarbetet med Helen Sjöholm har hyllats av både kritiker och publik och deras tolkning av Ted Gärdestads Come give me love har visats närmare två miljoner gånger.