Ensemble Stravaganza


Stravaganza
är en ensemble vars medlemmar ständigt varierar, vid denna konsert består de av: Domitille Gilon, violin, Matthias Férré, gamba, Victorien Disse, teori och barockgitarr samt Thomas Soltani, cembalo. Ensemblen bjuder dock regelbundet in de mest framstående barockmusikerna i Europa i syfte att åstadkomma olika program med nya instrumentala kombinationer. De spelar ofta i Frankrike men också i Storbritannien, Tyskland, Holland, USA och England. De belönades 2011 med bronsmedalj av Vetenskaps- och Konstakademin i Frankrike och ensemblen har vunnit priser i flera internationella musiktävlingar som t.ex Premio Bonporti i Italien, H.I.F. Biber i Österrike och Van Wassenaer i Amsterdam. Deras första CD ”Konsert vid Habsburghovet” som kom 2013 lovordades av fransk och internationell kritik. Succén har följts av ytterligare tre andra CD-skivor.