Välkommen!

Sedan 2002 bjuder ”Sommarnattens toner” varje sommar på vacker musik och konst i Roslagens famn.
Genom åren har mycket hänt och många oförglömliga och unika stunder har etsat sig fast i våra minnen.
2003 blev festivalens första genombrott då ”Kvällarna upplysta av kolets glöd” av Claude Debussy uruppfördes i Blidö Kyrka och inte bara svensk men även internationell media fick upp ögonen för evenemanget.
2007 blev ett andra genombrott då festivalen var en av de fyra festivaler i Sverige som porträtterades i SVT:s programserie ”Musikbussen”och publiksiffrorna för första gången gick upp över 1000.
2011 firade Sommarnattens toner 10-års jubileum med stor succé och tog emot 1600 besökare. P2 spelade in och sände flera av konserterna och även SVT uppmärksammade jubileet.
2015 tog festivalen ännu ett steg framåt då evenemanget tilldelades en EU-märkning av en internationell jury för ”konstnärlig kvalitet samt ett signifikativt inflytande på lokal, nationell och internationell nivå”. Läs mer under fliken Historik.

Mellan dessa milstolpar har vi haft den stora glädjen att dela på otaliga fantastiska upplevelser med en alltid lika entusiastisk publik. Festivalens motto har alltid, och kommer alltid att vara : ”Vacker musik på vackra platser” och allt detta kan Skebo bjuda på, vilket har motiverat att etablera festivalen just där sedan 2012, i samarbete med Skebobruks Kulturförening. Ett allt bredare utbud på musik har också erbjudits med tiden och vi hoppas sedan ett antal år kunna säga att alla musikälskare kan hitta sin lycka i våra program.

Varsågoda alltså att ta för er av det goda på vår hemsida, där ni hittar allt om det som kommer samt även en del om det som varit. Och sist men inte minst : Välkomna att med oss dela nya och starka intryck under sommarens konserter!