Program

Sommarnattens toner 2018 : program
20-22 juli Orangeriet i Skebobruk

 

Fredag 20 / 7 15.00
Christian Lindberg, trombon, Roland Pöntinen, piano och Jens Lundberg, bandoneon (Sverige)
Program : Tjajkovskij, Weber, Piazzolla
En av världens genom tiderna främsta trombonister besöker festivalen för första gången tillsammans med en av evenemangets ”stammisar” vid pianot samt en extra gäst.  Som alltid när de strålar samman kommer de att bjuda på ett omväxlande och händelserikt program kryddat med många häpnadsväckande överraskningar…

 

Fredag 20 / 7 19.30
Peter Jablonski, piano (Sverige)
Program: Scriabin, Stanchinsky, Liszt
Ett av Sveriges största internationella namn någonsin på sitt instrument tar plats vid flygeln för en stark och känslofylld afton. Hans exeptionella karriär har fört honom över hela världen och hans många inspelningar har ofta uppmärksammats med prestigefyllda utmärkelser. Han uppträder på festivalen för första gången.

 

Lördag 21 / 7 15.00
Lise och Gertrud, sång, cello och piano (Sverige)
Program : Visor i blandade genrer
Dessa två strålande artister behöver inte någon längre presentation. Rikskända genom både TV och radio och uppskattade för sina otroliga vokala och musikaliska förmågor har de genom åren  tagit plats i otaliga musikälskares hjärtan. Deras mycket breda repertoar omfattar allt från pop och visor till mer klassiska tongångar.  

 

Lördag 21 / 7 19.30
Hyllning till Ingmar Bergman
Elin Rombo, sopran, Carl Ackerfeldt, baryton och Anders Kilström, piano
Regi : Charlotte Hellekant (Sverige)
Program : Mozart :  ”Trollflöjten” (utdrag)
En hyllning till regissören som inspirerat till festivalens namn med filmen ”Sommarnattens leende”. Vi erbjuder en ”best of”  av denna legendariska operas mest omtyckta arior och duetter. Två av operavärldens ledande sångare gör konststycket att inkarnera fyra olika  rollfigurer. En upplevelse för både öron och ögon garanteras!

 

Söndag 22 / 7 15.00
Romain Leleu, trumpet och Julien Gernay, piano (Frankrike)
Program : Gershwin, Enesco, Chopin, Charlier
Hans två föregående besök på festivalen kröntes med så stor succé  att det nu är dags för en comeback. Hans bländande teknik och unika ton har etablerat honom som en av världens absolut främsta på sitt instrument och hans mångsidiga CD-repertoar har samlat på sig otaliga internationella utmärkelser och lovord.    

 

Söndag 22 / 7 19.30
Sirba Kvintett (Frankrike)
Program : Klezmer, judisk folkmusik
Denna ensemble grundades 2003 och består av musiker från den anrika ”Orchestre de Paris”. Deras oerhört medryckande och entusiastiska tolkningar av judisk folkmusik har givit dem ett gediget rykte världen över och deras konserter är alltid oförglömliga stunder av poesi och vitalitet. En sprakande färgrik avslutning på festivalen utlovas!      

 

Mellan konserterna 17.30-18.30 ger festivalens konstnärlige ledare, kompositören David Lampel varje dag en ”musiklektion”  relaterad till dagens konserter i Skebopuben (gratis för publiken).

Mat serveras  invid konsertlokalen, i Smedjan samt i puben (smörgåsar, lättare mat, kaffe, kakor, vin, öl) och  Skebobruks museum hålls öppet under konsertdagarna.

Två konstutställningar äger rum under festivaldagarna. I och utanför orangeriet ställer Amalia Årfelt ut målningar och skulpturer och i smedjan ställer Tomas Lampell ut tavlor.