Program

Sommarnattens toner 2017

21-23 juli Skebobruk, orangeriet

Fredag 21 juli 15.00
Anne Sofie von Otter, mezzosopran och Bengt Forsberg, piano ( Sverige )
Program : Alma Mahler, Peterson-Berger, Britten, Berg, Ferguson

Sveriges största internationella mezzosopran besöker festivalen för första gången med sin trogne ackompanjatör vid pianot. Tillsammans bjuder de på en sångafton med kända och mindre kända melodier samt några överraskningar. En unik chans att höra en av nutidens vackraste och mest uppskattade röster.

Fredag 21 juli 19.30
Staffan Scheja, piano ( Sverige )
Program : Chopin, Brahms, Debussy

Han är en av våra genom åren mest uppmärksammade musikpersonligheter och ett välkänt ansikte i media. Utbildad bl.a på Julliard School i New York, var han sedan pristagare vid den stora Busoni-tävlingen i Bolzano och har sedan dess givit konserter över hela världen, bl.a i Carnegie Hall och i Vita huset. Detta är hans första besök i festivalen.

Lördag 22 juli 15.00
Lisa Rydberg, ol, Lena Willemark, sång och Lisa Eriksson Långbacka, dragspel ( Sverige )
Program : Folkmusik
Dessa tre folkkära artister har alla placerat sig bland de främsta inom svenskt musikliv. De täcker ett mycket brett musikaliskt fält som sträcker sig från folkmusik till både jazz och klassiskt och har var och en tagit emot en rad utmärkelser för sina prestationer genom åren. Här ges ett sällsynt tillfälle att höra dem uppträda tillsammans.

Lördag 22 juli 19.30
Stråkkvartetten Debussy ( Frankrike )
Program : Schostakovich, Debussy, Lampel (uruppförande)
Denna välrenommerade stråkkvartett räknas som en av de ledande i världen sedan ett 20- tal år. Efter ett första pris i den berömda Evian-tävlingen 1993 valdes ensemblen till Frankrikes bästa kammarensemble vid ”Les victoires de la musique” 1997. Deras otaliga inspelningar ( bl.a Schostakovichs alla kvartetter ) har åtskilliga gånger prisbelönats.

Söndag 23 juli 15.00
Medlemmar ur Radiokören ( Sverige )
Program : Bach, Stenhammar, Bäck, Lindberg, Reinberger
En ensemble på 8 sångare från denna anrika kör vars hemmascen är Berwaldhallen bjuder på ett omväxlande program för alla som tycker om körmusik. Radiokören skapades 1925 och har genom åren utmärkt sig som en av de ledande både nationellt och internationellt. Den har bl.a under 30 år dirigerats av Eric Ericsson.

Söndag 23 juli 19.30
Orquesta Silbando ( Frankrike )
Program : Tango
En explosiv avslutning på festivalen med denna 8-mannaensemble, betraktad som en av de främsta i världen. Den är baserad i Paris men är en brokig blandning av nationaliteter ( Argentina, Chile, Spanien m.m. ) som i en enastående tangoföreställning blandar både tradition och nyskapande. En färgsprakande afton utlovas !

Mellan konserterna 17.30-18.30 ger festivalens konstnärlige ledare, kompositören David Lampel varje dag en ”musiklektion” relaterad till dagens konserter i Skebopuben ( gratis för publiken ).

Mat serveras invid konsertlokalen, i Smedjan samt i puben ( smörgåsar, lättare mat, kaffe, kakor, vin, öl ). En konstutställning äger rum i samband med konserterna och Skebobruks museum hålls öppet under konsertdagarna.