Trio Chausson


Trio Chausson
består av: Matthieu Handtschoewercker, violin, Boris de Larochelambert, piano och Antoine Landowski, cello. Ensemblen bildades år 2001 då de alla studerade vid Konservatoriet i Paris och har sedan dess vunnit stora framgångar med bl.a ett första pris i kammarmusiktävlingen i Weimar 2005 samt ”Rising star”  2007. Deras första CD med musik av Haydn och Hummel blev utvald till ”Gramophone Editor’s choice” i England och följdes av ytterligare fem CD-skivor. Trion har spelat i många välkända konsertsalar världen över som t.ex. Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London och Herkulessaal i München. Trions breda repertoar omfattar fransk musik som Ravel och Fauré så väl som Ernest Chausson, som givit trion sitt namn. De spelar  även verk ur den klassiska triorepertoaren inklusive Haydn, Beethoven och Dvorak.